Óvónénik figyelmébe: Tűvédelmi rajzpályázat indul óvodásoknak!

2023. március 10. 12:25

A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt célként kezeli a preventív nevelést. Hiszünk abban, hogy a gyermekeink jövője a mi kezünkben, miénk pedig az ő kezükben van! Fontosnak tartjuk, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk annak érdekében, hogy a gyermekek – életkori sajátosságaiknak megfelelően – már minél hamarabb megismerkedjenek a tűz- és környezetvédelem, a tűzbiztonság, valamint a tűzmegelőzés jelentőségével.

Ennek jegyében a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelmi Szövetség közös rajzpályázatot hirdet az óvodás korú gyermekek részére a Fyrex Biztonságtechnikai Kft., valamint a Tűzoltás-Mentés Alapítvány támogatásával. 

A pályázat célja a Vas vármegye területén óvodai ellátásban résztvevő gyermekek számára lehetőséget biztosítani arra, hogy az óvodai nevelés ideje alatt megismerkedjenek a legalapvetőbb tűzvédelmi ismeretekkel, beszélgessenek a témáról és dolgozzák fel azon számukra is fontos prevenciós intézkedéseket, amelyekkel már ők is találkozhatnak a mindennapjaik során. 

A pályaművek a pályázati kiírásban megadott témák egyikét feldolgozó A/4-es méretű alkotások lehetnek, készülhetnek ceruzával, tollal, tussal, krétával, vízfestékkel, temperával, pasztellkrétával.

Pályamű benyújtására két korcsoportban és két kategóriában van lehetőség: I. korcsoport: 3-4 év, fiú-lány kategória, illetve II. korcsoport: 5-6 év, fiú-lány kategória. Ennek értelmében a pályaművek négy kategória szerint kerülnek díjazásra.

A pályaműveket, valamint a hozzájáruló nyilatkozatokat óvodánként összegyűjtve postai úton a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz megküldve (9700 Szombathely, Ady tér 1.), vagy a katasztrófavédelmi kirendeltségeken (9600 Sárvár, Batthyány u. 65.; 9900 Körmend, Hunyadi út 45/A.; 9700 Szombathely, Ady tér 1.) személyesen lehet leadni. A művek hátoldalán fel kell tüntetni a gyermek nevét, betöltött éveinek számát, az óvodát, illetve az óvoda elérhetőségét (telefonszámát, e-mail címét).

Beérkezési határidő: 2023. április 20. 

Eredményhirdetés: 2023. május 5.

 

Figyelem gyerekek, papírt elő, ceruzát a kézbe és alkotásra fel!

Fotó: Illusztráció