Utoléréses baleset történt az M86-os főúton Répcelaknál

2023. március 17. 09:54

Balesetekhez, szén-monoxid-érzékelő adta jelzéshez és kéménytűzhöz is kaptak riasztást a Vas vármegyei tűzoltók tegnap.

Vegyes tüzelésű kazánra kötött kéményben izzott a lerakódott égéstermék a celldömölki Nagyvárad utca egyik családi házának melléképületében tegnap délelőtt. A város önkormányzati tűzoltói egy porral oltó tűzoltó készülék segítségével elfojtották a lángokat, ennek köszönhetően a tűz a kémény környezetére nem terjedt át. A tűzoltók a helyszínre kérték a kéményseprő szakembereket. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Két személyautó és egy festéshez szükséges kellékeket szállító kisteherautó volt érintett abban a balesetben, amely a 84-es főúton történt Borgáta közelében tegnap délután. A sárvári hivatásos, a köcski és az egyházashetyei önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, illetve megszüntették a forgalmi akadályt. 

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő egy szombathelyi, Szűrcsapó utcai társasház egyik lakásában tegnap délután. A készülék a fürdőszobában működtetett átfolyós vízmelegítő közelében adott jelzést. A város hivatásos tűzoltói méréseket végeztek az ingatlanban, mérőműszereik kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a levegőben. Az egység a helyszínre kérte a gázszolgáltató szakembereit. 

Utoléréses baleset történt csütörtökön este az M86-os főúton, Répcelak térségében. A gépjárművek a gyorsforgalmi úton keresztben álltak meg, akadályozták a forgalmat. A répcelaki önkormányzati és a beledi önkéntes tűzoltók áramtalanították az autókat, illetve felitatták az ütközés következtében kifolyt üzemanyagot. A tűzoltók ezt követően megszüntették a forgalmi akadályt.  

Fotó: Répcelak ÖTP