Már lehet jelentkezni a TFA-ra

2023. május 18. 10:45

Az ország legerősebb tűzoltóinak viadalát 2023. június 23-án Szombathelyen rendezik meg. Jelentkezni június 9-ig van lehetősége a hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltóknak, akik férfi és női kategóriában egyaránt rajthoz állhatnak.

A TFA (Toughest Firefighter Alive) indulói immár ötödször mérik össze erejüket Vas vármegyében. Tavaly több ezren látogattak ki a vármegyeszékhely főterére, hogy szemtanúi legyenek a tűzoltók sportviadalának. 

A versenyben a tűzoltóknak olyan feladatokat kell teljesíteniük, amelyekkel a munkájuk során is szembesülnek. Ahogy a tűzoltásnál és műszaki mentéseknél is, úgy a versenyszámok teljesítésekor is az idő a legfontosabb tényező. A pálya egy részét az úgynevezett Firefighter Combat Challenge feladatok teszik ki, amelynek során egy speciális akadálypályán kell meghatározott időn belül végigmenniük a jelentkezőknek, mindezt persze légzőkészülékben. A második pályán erőfeladatokat kell teljesíteniük a versenyzőknek: nagy súlyokkal kell a legkülönbözőbb helyzetekben megküzdeniük a tűzoltóknak. A végleges sorrend a két pályán elért együttes eredmények alapján alakul ki. 

A versenyt idén is kísérőprogramokkal teszik színesebbé a szervezők. Szakmai bemutatókkal, családi és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A részletekről folyamatosan beszámolunk a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja mellett a katasztrófavédelem közösségi média felületein. 

A versenyre a nevezési felületen lehet regisztrálni. 

Fotó: Szőke Péter BM OKF


Kapcsolódó dokumentumok:

Versenykiírás 2023. (2023.06.07.)