Nyitott szertárkapuk: gyermek- és családi nap a tűzoltó-parancsnokságokon

2023. május 22. 13:46

Május utolsó vasárnapja gyermeknap. Ez alkalomból, május 28-án ismét kinyílnak a laktanyák szertárkapui, hogy feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Vas vármegye mindhárom hivatásos tűzoltó-laktanyájában, Sárváron, Szombathelyen és Körmenden, valamint az öt önkormányzati tűzoltó-parancsnokságon, így Vasváron, Kőszegen, Répcelakon, Csepregen és Celldömölkön is várják az érdeklődőket. Emellett számos önkéntes tűzoltó egyesület is csatlakozott az országos Nyitott szertárkapuk programhoz: Őriszentpéteren, Sorkifaludon, Zalalövőn, Horvátzsidányban, Alsószölnökön, Hosszúperesztegen, Csáfordjánosfán, Csöngén, Nicken, Felsőcsatáron és Vépen szintén lehetőséget kapnak a gyermekek és szüleik, hogy megtekintsék a gépparkot, az eszközállományt, valamint felpróbálják a tűzoltó védőfelszereléseket. 

A délelőtt 10 órától kezdődő programok keretében a tűzoltók több alkalommal próbariasztás során mutatják be, mi történik, amikor tűzesethez, balesethez riasztják őket. 

A több éve nagy népszerűségnek örvendő program célja, hogy közelebb hozza az emberekhez a tűzoltókat azáltal, hogy ezen a napon az érdeklődők betekinthetnek a laktanyákban zajló mindennapokba, ezáltal megismerhetik a katasztrófavédelem egyik fontos szegmensét.

A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság ebben az évben kibővített programkínálattal várja a tűzoltók és hivatásuk iránt érdeklődő gyermekeket és családjaikat. 

Plakát