Nyitás a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara irányába

2023. május 25. 08:56

Együttműködési megállapodást kötött a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara május 24-én.

A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal együttműködő feleket Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, igazgató és Lakatár Gábor tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes fogadta az igazgatóság épületében szerdán. Az igazgató a vállalások sorában említette azokat a tájékoztatásokat, amelyek a jogszabályi változtatásokat illetően a Kamara érdekeit is szolgálhatják majd a jövőben munkájuk során. Támogatását fejezte ki arra vonatkozóan, hogy a katasztrófavédelem tűzvédelmi, polgári védelmi, iparbiztonsági, integrált hatósági és vízügyi témakörökben továbbképzéseken és oktatásokon előadót biztosít a Kamara részére. Az állampolgárok biztonsága érdekében tartott tudományos, továbbképzési rendezvényeken a részvételt a Kamara vezetőinek is lehetővé teszik.  

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében Kovács Vince elnök és Balogh Károly Zsolt, főtitkár vettek részt az együttműködési megállapodás aláíráson. Közreműködésre tettek ígéretet azon szakmai és figyelemfelhívó anyagok kidolgozásában, amelyek az ipari létesítményekkel, illetve a kereskedelmi és szolgáltató tevékenységgel összefüggésben jelentkező tűzesetek megelőzését szolgálják. Az igazgatóság preventív jellegű üzeneteinek megosztására online infokommunikációs felületeken, a Kamara weboldalán és hírlevelekben is biztosítanak megjelenési lehetőségeket. A Kamara olyan nyilvántartásokkal is rendelkezik, amiben káresemény idején bevonható eszközökkel, berendezésekkel rendelkező vállalkozások is szerepelnek, ezért azt a káresemény bekövetkezésekor a katasztrófavédelem rendelkezésére tudják bocsájtani. 

A megállapodást Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Kovács Vince, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke írták alá.

A vállalások lefektetésével a jövőben egy közös munka veheti kezdetét a két szervezet között. A Kamara egyfajta közvetítő szerepet tölt be a vármegyében prosperáló vállalkozások és katasztrófavédelem között, ezzel is segítve a mindennapokban a hatékony információáramlást és egyes esetekben a károk felszámolását. 

Fotó: Balogh Eszter tű.főhadnagy./Vas VMKI