Programlehetőségek a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ajánlásával

2023. május 26. 07:11

Az elkövetkezendő időszakban több olyan szabadtéri, gyermekek és felnőttek kikapcsolódását egyaránt támogató rendezvény lesz Vas vármegyében, amely a tűzoltók háza táján történik. Egy összefoglalóval készültünk azok számára, akik érdeklődnek a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a hivatásos, az önkormányzati és önkéntes tűzoltók által szervezett rendezvényei iránt.

Lassan vége a tanévnek, az idő is nyáriasra fordul, az emberek pedig egyre többet vágynak a szabadban rendezett programok iránt, főként olyanokra, ami felhőtlen szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az elkövetkezendő hetekben több olyan, a tűzoltókkal kapcsolatos rendezvény ajánlásával tud szolgálni a szabadidő legmegfelelőbb eltöltésére, ami felejthetetlen élményt nyújt a családok számára. 

Május 27-én, Hosszúperesztegre családi napra és tűzoltó versenyre várja a lakosságot Hosszúpereszteg Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete. A rendezvény 6.30 órakor megnyitóval kezdődik, majd a kilátogatók tanúi lehetnek a Sárvári, Körmendi és Szombathelyi járási tűzoltók versenyének. Emellett főzőverseny és több gyermekek számára kedvező programelemmel kedveskednek a szervezők. Légvár, palacsinta és szörpterasz mellett, lovasbemutatóval is készülnek. 

Május 28-án, gyermeknapon Vas vármegye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói „Nyitott szertárkapukkal” várják a lakosságot. Ezen a napon lehetőség nyílik a tűzoltó szertárak, gépjárműfecskendők és szakfelszerelések megtekintésére is. A szombathelyi laktanyában pedig egy külön gyermeknapra előkészített programmal kedveskednek a szervezők az ide látogatóknak. A tűzoltóságok szertárkapui 10.00 órától 16.00 óráig tartanak nyitva pünkösdvasárnap. 

Június 3-án, Körmenden rendezik meg a VIII. Vas Vármegyei Tűzoltó Találkozót. A Batthyány-Strattmann Kastély parkjában több száz tűzoltó, közel száz tűzoltógépjárművel várja a rendezvény iránt érdeklődőket. Szent Flórián szobor avatás, újraélesztési maraton mellett tűzoltó bemutatókra és kutyásbemutatóra is számíthatnak azok, akik a naptárjukba felírják a dátumot. 

Június 23-án újra Szombathelyen szurkolhatunk a legerősebb tűzoltóknak, ugyanis a Fő téren rendezik meg a „TFA-FCC HUNGARY-Szombathely”, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyt. 

A programokról folyamatosan beszámolunk a honlapon és a katasztrófavédelem közösségi média felületein. Várjuk a vármegye lakosságát, ünnepeljük együtt a rendezvényeken a tűzoltókat és a nyarat. 

Fotó: Illusztráció