Tarlótüzekkel indult a hét Vas vármegyében

2023. augusztus 22. 11:27

Négy tűzesethez, köztük három szabadtéren és egy hulladékszállító gépjármű rakterében keletkezett tűzesethez riasztották a Vas vármegyei tűzoltó egységeket a hét első napján.

Hulladékszállító jármű rakterében keletkezett tűz tegnap délelőtt Jákon, a Szabadság utcában. A szombathelyi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók a helyszínre érve füstölést tapasztaltak a jármű rakterében. Az egységek vízsugárral megszüntették az izzást, majd átforgatták a hulladékot további izzó részek után kutatva. A tűz a hulladékszállító többi részére nem terjedt át. 

Fél hektáron égett tegnap délelőtt a tarló Acsád közelében. A szombathelyi hivatásos és a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltói először körbehatárolták, majd kéziszerszámok segítségével eloltották a lángokat. A tűz a közeli erdősávra nem terjedt át. 

Propánbutángáz-palackról működtetett vadriasztó ágyú okozott tüzet tegnap délután a Kemenesmagasi és Pápoc közötti mezőgazdasági területen. A celldömölki önkormányzati tűzoltók megakadályozták, hogy a tűz a közeli akácerdőre átterjedjen, majd eloltották a lángokat. A tűzeset során a propánbutángáz-palackot erős hőhatás érte, amelyet az egység az oltással párhuzamosan folyamatosan hűtött, valamint a palackban lévő gázt a szabadba engedte. 

Egy hektáron égett tegnap este a tarló Zanat és Vép között. A tűz tizenkét darab nagy méretű szalmabálát is érintett. A szombathelyi hivatásos és önkéntes tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Az oltást követően az egység a szalmabálákat megbontották, hogy a még izzó részeket is el tudják oltani. 

Fotó: Kovács Krisztián tű. főtörzsőrmester/Szombathely HTP, Németh Balázs tű. őrmester/Szombathely HTP