Balesetek sokasága az első őszi hétvégén Vas vármegyében

2023. szeptember 25. 13:26

Balesetekhez és bajbajutott túrázó mentéséhez riasztották a tűzoltókat az elmúlt hétvégén.

Bajbajutott úrázó mentéséhez riasztották a Vas vármegyei tűzoltókat szombaton reggel a Ság-hegyre. Túrázás közben csúszott meg majd egy öles fa alá szorult egy ember. A segítségére a celldömölki önkormányzati és Kráter Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltóit riasztották. Az egységek gyalogosan tudták megközelíteni a helyszínt. Motoros láncfűrész segítségével a területet megtisztították, majd mentőkötelek segítségével a fa alá szorult embert kiemelték és átadták a mentőknek.

Két személyautó ütközött össze szombaton reggel Szombathely és Ják között. Az ütközés következtében az egyik autó utasa beszorult az autóroncsba. A szombathelyi hivatásos és a jáki önkéntes tűzoltók a beszorult embert feszítő-vágó segítségével emelték ki a gépjárműből, majd átadták a mentőknek. Az egységek továbbá áramtalanították az autókat és megszüntették a forgalmi akadályt.

Telekommunikációs oszlopnak ütközött szombaton este egy személyautó Ostffyasszonyfa közelében. A karambolt követően a jármű egy füves területen állt meg. A sárvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót.

Lesodródott az útról majd árokba csapódott szombaton este egy személyautó Szőce közelében. A körmendi hivatásos tűzoltók kerekeire állították és áramtalanították a járművet.

Menetrend szerint közlekedő busz és egy személyautó ütközött össze tegnap délután a 84-es főúton Zsédenynél.  A baleset idején a buszon csak a sofőr és egy utas tartózkodott. A sárvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót, valamint megszüntették a forgalmi akadályt.

Elhagyta az úttestet és az árokba hajtott tegnap délután egy személyautó a 84-es főúton, Bobánál. A celldömölki önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót.

Árokba hajtott és a tetejére borulva állt meg tegnap este egy személyautó Boba közelében. A celldömölki önkormányzati, kamondi és egyházashetyei önkéntes tűzoltók kerekeire állították, valamint áramtalanították a járművet.

 

Fotó: Szombathely HTP, Celldömölk ÖTP