Tűz egy nardai terményszárítóban

2023. november 15. 14:47

Balesethez, ammóniaszivárgáshoz és terményszárítóban keletkezett tűzesethez vonultak a vármegyei tűzoltók kedden.

Szarvast gázolt tegnap délután egy gyógyszert szállító kisteherautó a 8-as főúton, Alsóújlak közelében. Az ütközés erejétől az állat a helyszínen elpusztult. A vasvári önkormányzati tűzoltók megvizsgálták a járművet és annak környezetét. Az egység üzemanyagfolyást nem tapasztalt, a rakomány nem sérült meg, a tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt. 

Ammóniavezeték meghibásodása okozott szivárgást tegnap délután egy sárvári baromfifeldolgozó üzem hűtőházában. A tűzoltók kiérkezése előtt a helyi szakemberek az épület kiürítését megkezdték, összesen huszonnégy dolgozó hagyta el az érintett üzemrészt. A helyi szakemberek a kiürítés mellett az ammóniarendszer kiszakaszolását is megkezdték. Az ammónia a szabad levegőbe nem került. A sárvári hivatásos, a Vas vármegyei katasztrófavédelmi mobil labor, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltói légzőkészülékben az üzemcsarnokban méréseket végeztek. A mérőműszerek kimutatták az ammóniát a sérült vezeték közelében. Az esemény a többi üzemrészt nem érintette, így ide a dolgozók vissza tudtak térni.  

Mobil terményszárítóban keletkezett tűz tegnap este a nardai Kossuth utcában. A szárítóban huszonöt tonna kukoricát tároltak. A szombathelyi hivatásos, a nardai és felsőcsatári önkéntes tűzoltók áramtalanították a tárolót, majd vízsugarakkal hűtötték azt. Az oltással párhuzamosan leürítették a tárolót, a terményt kéziszerszámokkal átforgatták. 

Fotó: Illusztráció