Étterem terasza égett le Körmenden, faház lángolt Döbörhegyen

2023. november 20. 12:43

Három tűzesethez riasztották a Vas vármegyei tűzoltókat a hétvégén.

Teljes terjedelmében égett tegnap délután egy döbörhegyi hétvégi ház egyik helyisége és tetőszerkezete. A tűz keletkezésekor az épületben nem tartózkodott senki. A körmendi, zalaegerszegi, szombathelyi hivatásos tűzoltók a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával több oldalról, vízsugarakkal oltották a lángokat. Oltás közben a ház teteje beszakadt. A munkálatok végén az egységek a kéményt és tetőszerkezet megmaradt részét kéziszerszámokkal bontották el.

Faágak és koszorúmaradványok égtek tegnap délután egy csehimindszenti, Fő utcai temető melletti hulladéktárolóban. A vasvári önkormányzati tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámok segítségével eloltották a lángokat.

Egy körmendi étterem terasza és annak berendezése semmisült meg abban a tűzben, amely vasárnap késő este ütött ki a körmendi Bástya utcában. A körmendi, szentgotthárdi és szombathelyi hivatásos tűzoltók a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a lángokat. Az egységek az épület konyharészéből kivittek négy propánbutángáz- és három szénsavpalackot, amelyeket nem ért hőhatás. Az oltást követően az egységek megbontották az étterem teraszának tetőszerkezetét, valamint hőkamerával átvizsgálták az épületet.

Fotó: Vas KMSZ, Szombathely HTP