Vas vármegyébe is megérkezett a hó - közlekedjünk óvatosan!

2023. december 02. 13:47

A tűzoltó egységeket ezidáig hat kárhelyszínre riasztották pályaelhagyásos, frontális balesetekhez.

Vas vármegyében délelőtt tizenegy óra után érkezett meg a hó. A tűzoltó egységeket Kőszegre, Ölbőre, Magyarlakra és Körmend és Csákánydoroszló környékére riasztották eddig közúti balesetekhez.

Elhagyta az utat és árokba csapódott egy személyautó a kőszegi Gubahegynél. A vezetője nem szorult be az autóroncsba. A kőszegi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, valamint kerekeire állították. 

Nem sokkal ezt követően Kőszeg és Horvátzsidány közötti úton csúszott az árokba egy kisteherautó. A kőszegi önkormányzati tűzoltók segítséget nyújtottak a jármű főútra való visszahelyezésében, hogy folytatni tudja útját. 

Frontálisan ütközött össze egy rakomány nélküli kisteherautó és egy személyautó nem sokkal dél után a 88-as számú főúton Ölbőnél. A sárvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt.

Két személyautó ütközött össze a magyarlaki Kossuth Lajos utcában. A balesetet követően az egyik autó az árokba csapódott. A szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs és a helyi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket. 

Elhagyta az úttestet és az árokba borult egy személyautó a 8-as főúton Körmend és Csákánydoroszló között. A körmendi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. 

Az előző helyszíntől nem messze egy újabb baleset történt a 8-as főút ezen szakaszán, itt is autó csúszott az árokba. A körmendi hivatásos tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt. 

A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arra kéri a közlekedésben résztvevőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, a téli útviszonyoknak megfelelően megválasztott sebességgel és körültekintéssel induljanak útnak! 

Fotó: Szuhogyi Szabolcs tű.főtörzszászlós/Sárvár HTP, Lakatár Tamás/Kőszeg ÖTP