Balesetekkel telt az első decemberi hétvége Vas vármegyében

2023. december 04. 15:57

A hétvégén épületkárhoz, valamint több balesethez is riasztották a tűzoltókat a vármegyében.

Ötlakásos sorház udvar felőli tűzfala dőlt le pénteken délelőtt a szombathelyi Paragvári úton. A város hivatásos és a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltói megvizsgálták az épületet és statikust kértek a helyszínre. Az épület utolsó két lakása lakhatatlanná vált, a lakók rokonoknál oldották meg lakhatásukat.

Elhagyta az utat és a vízelvezető árokban állt meg egy személyautó pénteken délután a 86-os főúton Vasegerszegnél. A répcelaki önkormányzati tűzoltók orrfűrészt használtak az autó szélvédőjének eltávolításához, amin keresztül kiemelték a sofőrt. Az egység ezt követően kerekeire állította az autót, valamint áramtalanította. 

Két személyautó ütközött össze pénteken este a szombathelyi Hunyadi úton. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, valamint megszüntették a forgalmi akadályt. 

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó szombaton reggel a 8-as főúton Vasvárnál. A körmendi hivatásos és a vasvári önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, felitatták az ütközés következtében az útra folyt hűtőfolyadékot és megszüntették a forgalmi akadályt. 

Fotó: Kovács Krisztián tű. főtörzsőrmester/Szombathely HTP, Répcelak ÖTP, Vasvár ÖTP