Hó kíséretében érkezett a Mikulás a Vas vármegyei laktanyákba

2023. december 06. 14:12

Több Vas vármegyei laktanyába ellátogatott a Télapó, hogy megajándékozza a tűzoltók gyermekeit december 5-én.

A Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon dallal várták a gyermekek a jó öreget, akihez testvéreikkel mentek, hogy egy versért, énekért cserébe átvegyék a jól megérdemelt csomagot. Az ajándékozást követően egy csoportképre is összeálltak a nagyszakállúval. 

A Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra nem is akárhogyan, lovas kocsival érkezett a Mikulás, akit a sárvári tűzoltók gyermekei a szertárban berendezett Mikulás sarokban nagy várakozással fogadtak. 

A Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon a gyermekeknek a Mikulás látogatása előtt a szervezők foglalkoztatókkal készültek. Mikulásos tematikájú színezőkkel készülhettek a Télapó fogadására, az ügyesebbek pedig vízfestékkel köveket is kidekorálhattak.

Őriszentpéterre a tűzoltó Mikulás kivilágított szánnal és sok-sok ajándékkal érkezett, majd házról-házra járva látogatott el a gyermekek otthonaiba. 

A képeket lapozva mi sem példázza jobban, hogy a Vas vármegyei tűzoltó gyermekek nagyon jól viselkedtek idén is, ugyanis senki sem távozott üres kézzel a laktanyákból. Az ajándékok mellett feledhetetlen élményekkel és a találkozás élményével is gazdagabbak lettek. 

Fotó: Szuhogyi-Balogh Nikoletta tű. főhadnagy/Vas VMKI, Kovács Balázs tű. alezredes/Szombathely KvK, Németh Péter tű. őrnagy/Körmend HTP, Őriszentpéter ÖTE