Balesetek Szombathely határában, hajnali tűz Kőszegen

2023. december 21. 09:28

Baleseteknél kérték a szombathelyi hivatásos tűzoltók segítségét a tegnapi napon több alkalommal is Szombathely határában, de hajnalban Kőszegre is riasztották őket, ahol egy üzletben keletkezett tűz.

Elhagyta az útpályát, az árokba hajtott, majd ott tetejére borulva állt meg egy személygépjármű tegnap kora délután a 89-es számú főúton, Szombathely külterületén. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett a műszaki mentéshez, csörlő segítségével a kerekeire állították, majd áramtalanították az autót. A baleset idején csak a sofőr tartózkodott a járműben, őt a mentők kórházba szállították. 

Ráfutásos baleset történt tegnap délután a 87-es számú főúton, Szombathely határában. A balesetben három személygépjármű volt érintett, melyek elfoglalták a forgalmi sávot, így akadályozták a közlekedést. A város hivatásos tűzoltói vonultak a helyszínre, felitatták az úttestre kifolyt hűtőfolyadékot, illetve biztonságos helyre félreállították a járműveket, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt. A balesetben senki nem sérült meg. 

Füst szállt ki egy kőszegi, Pék utcában található üzletből ma hajnalban, erre lett figyelmes a bejelentő, ezért kérte a tűzoltók segítségét. Az üzletben az eladótér és a raktár is füsttel telítődött. A szombathelyi hivatásos és kőszegi önkormányzati tűzoltókat riasztották az esethez, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is helyszínre vonult. Az egységek áramtalanították az épületet, majd sugárfedezet mellett, légzőkészülékben vizsgálták át a boltot. A tűz a raktárhelyiség egyik hűtőpultjánál keletkezett, és mintegy egy négyzetméternyi területet érintett. A tűzoltók eloltották a lángokat, majd az egész épületet átszellőztették. Az eset során senki nem sérült meg. 

 

Fotó: Kőszegi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság