Ablakon berepülő tűzijáték okozott tüzet egy sárvári panellakásban

2024. január 02. 12:04

Hat tűzesethez kaptak riasztást a Vas vármegyei tűzoltók a szilveszteri hosszúhétvégén.

Nyolcvan négyzetméter alapterületű melléképület égett december 29-én, egy bobai Rákóczi utcai családi ház udvarában. A sárvári hivatásos, celldömölki önkormányzati, az egyházashetyei, a kamondi és a KRÁTER önkéntes tűzoltó egyesület tűzoltói mellett a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat egységét is a helyszínre riasztották. A tűzoltók a tűz által érintett épületből kettő darab propán-bután gázpalackot, egy szén-dioxid palackot és öt liter hígítót kihoztak, amelyeket hőhatás nem ért. Az egységek négy vízsugárral a tűz továbbterjedését megakadályozták, majd eloltották a lángokat. Az oltást nehezítette, hogy a melléképületben nagy mennyiségben felhalmozott tárgyak voltak, illetve az épület tetején napelem rendszer üzemelt.

Garázs előtt parkoló személyautó motortere égett december 30-án, a sárvári Nádasdy Ferenc úton. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral a tűz továbbterjedését megakadályozták és eloltották a lángokat. 

Felügyelet nélkül hagyták a parazsat a túrázók december 30-án egy kőszegi, Óház úti kijelölt tűzrakóhelyen. A város önkormányzati tűzoltói a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották.

Panelépület hetedik emeletének egyik ablakát törte be és gyújtotta meg az ott tárolt dolgokat december 31-én egy tűzijáték a sárvári Deák Ferenc utcában. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezéséig a lakók a tüzet eloltották. Az egységek átvizsgálták az ingatlant, de lángokat nem tapasztaltak. A tűzoltók a további balesetek elkerülése végett a törött ablaküveget eltávolították. 

Pirotechnikai eszközök gyújtottak meg december 31-én egy kisméretű szeméttárolót a szombathelyi Március 15. téren. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral a tűz továbbterjedését megakadályozták és eloltották a lángokat. 

A betárolt fa izzott tegnap este egy csepregi, Kőszegi utcai kerti füstölővel egybeépített fatárolóban. A város önkormányzati tűzoltóinak kiérkezése előtt a tulajdonos oltani kezdte a tüzet. Az egység kihordta a fát a tárolóból, majd vízsugárral eloltotta a még izzó részeket. 

Fotó: Szuhogyi Szabolcs tű.főtörzszászlós/Sárvár HTP