Tűzesetek domináltak a hétvégén

2024. február 19. 12:26

Négy tűzesethez és egy balesethez riasztották a Vas vármegyei tűzoltókat az elmúlt hétvégén.

Lámpatest égett szombaton reggel egy szombathelyi, Tóth Árpád utcai mélygarázsban. A szombathelyi hivatásos és a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltói áramtalanították az épületet, légzőkészülékben a mélygarázst átvizsgálták, a tüzet vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. A tűz a lámpatest környezetére nem terjedt át. 

Tűzhelyen felejtett étel égett szombaton délután egy ruházati termékek gyártásával foglalkozó szombathelyi cég Pásztor utcai konyhájában. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezéséig az ott dolgozók az izzást megszüntették. Az egység átvizsgálta a helyiséget, valamint átszellőztette a füsttel telítődött épületrészt. 

Ruhanemű égett tegnap délelőtt egy sárvári, Erdély utcai lakás nappalijában. A város hivatásos és a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltóinak kiérkezése előtt az ott lakók a tüzet eloltották. Az egység az épületet átvizsgálta, a tűz a lakás többi részére nem terjedt át. A tűzoltók átszellőztették a füsttel telítődött ingatlant. 

Üres rakterű pótkocsi külső burkolata égett tegnap délután egy rábapatyi telephely udvarában. A sárvári hivatásos és a jákfai önkéntes tűzoltók kiérkezéséig az ott dolgozók porral oltó tűzoltó készülékkel a lángokat megfékezték. Az egységek áramtalanították a járművet, az izzó részeket visszahűtötték, valamint hőkamerával átvizsgálták a pótkocsit, de izzást már nem tapasztaltak. 

Vaddisznót gázolt egy személyautó tegnap eset a 84-es főúton, Gércénél. Az ütközést követően a vad a jármű alá szorult. A sárvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd kiemelték az állatot. 

Fotó: Paor-Smolcz András tű. százados/Sárvár HTP