Öt műszaki mentés a hétvégén

2024. április 15. 12:45

Balesetekhez, liftben rekedt emberek mentéséhez, gázcső sérüléshez és fakidőléshez is riasztották a Vas vármegyei tűzoltókat a hétvégén.

 Fűnyírás közben sértett meg egy gázcsövet péntek délután egy kistraktor a szombathelyi Galamb József utcában. A város hivatásos tűzoltói vízsugár fedezete mellett, teljes védőfelszerelésben a gázcsövet kéziszerszámok segítségével elszorították. A tűzoltók továbbá a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakembereit. 

Elhagyta az utat és házfalnak csapódott szombaton este egy személyautó a szombathelyi Hunyadi János úton. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet és megszüntették a forgalmi akadályt. 

Öten szorultak szombaton este egy szombathelyi, Szent Márton utcai társasház liftjébe. A város hivatásos tűzoltói a felvonóba szorult embereket kimentették, valamint a hibát jelezték a liftszolgáltató szakembereinek. 

Villanyoszlopnak ütközött szombaton este egy személyautó az ozmánbüki Teréz utcában.  Az ütközést követően az oszlop megdőlt. A körmendi hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót és a helyszínre kérték az áramszolgáltató szakembereit. 

Tizenöt méter magas fa dőlt tegnap reggel az útra Velemben, a Szent Vid felé vezető úton. A kőszegi önkormányzati, a kőszegszerdahelyi és bozsoki önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel a fát feldarabolták, a közútról eltávolították.

Fotó: Kőszegszerdahely ÖTE