Lépcsőfutásban is remekeltek a vasi indulók

2024. május 21. 13:02

A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság idén kilencedik alkalommal rendezte meg a Tatabányai Turul Lépcsőfutó Bajnokságot. A több, mint 150 induló egész délelőtt, folyamatosan rajtoltatva rohamozta a Kő-hegy lépcsőit. A megmérettetésre Vas vármegyéből öt induló nevezett be és mindannyian kiemelkedően teljesítettek az embertpróbáló versenyben.

A bajnokság a lépcsőfutó versenyek közt is kiemelkedik a pálya nehézsége miatt. A 419 lépcsőfok ugyanis egyenetlen emelkedésével különösen nagy megterhelést ró a sportolók szervezetére, nem is beszélve arról, hogy a korlát nem mindig nyújt egyformán támogatást, hisz hol egyik, hol másik oldalon van elhelyezve. 

A versenyt követő ebéd után Sári Ákos tűzoltó ezredes, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója gratulált a helyezetteknek. A mezőnyből leggyorsabban célba érkező versenyzők négy korcsoportban, férfi és női kategóriában, sportruhában és tűzoltó védőruhában futó szekciók szerint kerültek díjazásra.  

Vas vármegyét a megmérettetésen Nagy Zoltán tűzoltó őrmester, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója, Nemes Bálint, Bognár Dávid, Rózsa Zoltán és Mersich Miklós, a Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tűzoltói képviselték. Mindannyian védőruhában teljesítették a távot és eredményesen szerepeltek. Nemes Bálint korcsoportjában az előkelő második helyen állhatott fel a dobogóra. 

Gratulálunk az eredményhez!

Fotó: Kőszegszerdahely ÖTPE