Második helyezés a burgenlandi Gyermekbiztonsági Olimpián

2024. június 06. 11:01

Ahogy minden évben, idén is megrendezte a Burgenlandi Polgári Védelmi Szövetség a Safety on Tour, Gyermekbiztonsági Olimpiát. A felmenő rendszerű verseny döntőjében a Vas vármegyei csapat csupán egy hellyel maradt le a dobogó legfelső fokáról.

Május 24-én az ausztriai Mattersburg településen rendezte meg a Burgenlandi Polgári Védelmi Szövetség a Safety on Tour, Gyermekbiztonsági Olimpia tartományi döntőjét. A megmérettetésen a szombathelyi Boldog Brenner János Általános Iskola, áprilisi elődöntőn már bizonyított alsó tagozatos csapata is részt vett. 

A versenyt évről évre azzal a céllal rendezik meg, hogy a felkészülés során a résztvevő gyerekek játékos formában megismerjék és elsajátítsák a számukra fontos és a korosztályuknak megfelelő biztonsági információkat, tudnivalókat, illetve a veszély esetén tanúsítandó helyes magatartási szabályokat.

A gyermekbiztonsági olimpián, melyre a diákcsapatot a felkészítő tanárok mellett Tóth Zoltán tű. alezredes, a Vas Vármegyei Kormányhivatal Védelmi Bizottság Titkárság titkárhelyettese kísérte el, a versenyzőknek elméleti és ügyességi feladatokban is bizonyítaniuk kellett. 

Bár a kedvezőtlen időjárás miatt a rendezvényt fedett területen bonyolították le, a csapatok minden tudásukat és elszántságukat latba vetve küzdöttek: kerékpáros ügyességi verseny során bizonyíthatták a közlekedési szabályok és a segélyhívó telefonszámok ismeretét, a bárcakirakós feladatban megmutathatták, milyen gyorsan képesek felismerni és összeállítani a veszélyességi bárcákat, egy másik versenyszámban játékosan, puttonyfecskendővel kellett tüzet oltaniuk, az elméleti kvízben pedig a tárgyi tudásukat mérhették össze a csapatok.

A helyezések ezúttal is szoros küzdelemben és izgalmas verseny során alakultak ki. A jó hangulatú megmérettetésen végül – külföldi csapatok kategóriában – a Vas vármegyei csapat a második helyezettnek járó kupát vehette át.

Ezúton is gratulálunk nekik!

Fotó: Tóth Zoltán tű. alez., Vas VMKI