Beszorult embereket mentettek a tűzoltók a közlekedési témanapon

2024. június 13. 16:06

A Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói is részt vettek azon a rendezvényen, amit a Szombathelyi Rendőrkapitányság szervezett a szombathelyi KRESZ parkban június 13-án.

Megannyi óvodás és iskolás volt kíváncsi a tűzoltók, mentők, rendőrök és polgárőrök munkájára csütörtökön. A rendvédelmi társszervek képviselői színes programkínálattal készültek azok számára, akik kilátogattak a szombathelyi víztorony lábánál lévő KRESZ parkba. A gyermekek egyik programról a másikra látogattak, ahol többségében a közlekedéssel összefüggő szabályokkal, azok megszegésével járó kockázatokkal is találkozhattak, mindezt játékos keretek között. 

A rendezvényen a katasztrófavédelem is képviseltette magát. A Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárműveit a gyermekek közelről is megtekinthették, azokra fel is ülhettek. A legnagyobb örömöt mégis az jelentette számukra, hogy egy műszaki mentési bemutatónak testközelből is részesei lehettek. A tűzoltók a mentőkkel közösen egy olyan baleset kárfelszámolását mutatták be, ahol több beszorult ember mentését is végre kellett hajtaniuk. A tűzoltók feszítő-vágó eszközöket is alkalmaztak a mentési munkálatoknál. A bemutató minden szemlélő számára maradandó élménynek bizonyult, többen úgy távoztak a helyszínről, hogy megígérték ha felnőnek, tűzoltók lesznek. 

Fotó: Balogh Eszter tű.főhadnagy./Vas VMKI