Tiszteket fogadtak, megbízást és kinevezést ismertettek az igazgatói értekezletet megelőzően

2024. július 01. 14:15

A havi igazgatósági vezetői értekezletet megelőzően fogadta be az igazgatóság tiszti kara a frissen kinevezett első tiszteket július 1-én.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának hallgatói június 29-én a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt dr. Pintér Sándor belügyminiszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Bakondi György, Orbán Viktor miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója, Deli Gergely, az NKE rektora, Patyi András alkotmánybíró és Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács elnöke, valamint a rendvédelmi szervek vezetőinek jelenlétében tettek esküt. Az ünnepélyes eskütételre ezúttal is az NKE Ludovika Campusán került sor. A hallgatók a hazára és hivatásuk legmagasabb szintű gyakorlására esküdtek fel. A százharmincnyolc fiatal tiszt között a Katasztrófavédelmi Intézet 2021-24-es évfolyamának tizenhárom diákja, köztük két Vas vármegyei hallgató is ott volt. 

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kinevezte tűzoltó hadnaggyá Esztergályos Fanni Gréta tisztjelöltet, egyben Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kinevezte a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály állományába, előadó beosztásba. 

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kinevezte tűzoltó hadnaggyá Fehér Gellért Sándor tisztjelöltet, egyben Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kinevezte a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály állományába, előadó beosztásba. 

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója megbízta Szabolcsi Zsolt tűzoltó főhadnagyot, a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományába tűzoltóparancsnoknak.

Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kinevezte Paor-Smolcz András tűzoltó századost, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Igazgató-helyettesi Szervezet, Vármegyei Főügyeleti Osztály, Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat állományába főelőadónak.

A kinevezésekről és a megbízásról szóló iratokat az igazgatóság vezetői körében Lakatár Gábor tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes adta át. Az ezredes gratulált a kinevezésekhez és a megbízáshoz. Az állomány érintett tagjainak szakmai feladataik teljesítéséhez felelősségteljes, precíz és pontos munkavégzést határozott meg. A frissen végzett tisztek mentorainak szakmai iránymutatást szabta meg feladatul.

Fotó: Balogh Eszter tű.főhadnagy./Vas VMKI