Sárváron és Körmenden szolgálnak az esküt tett tűzoltók

2024. július 12. 11:40

Ünnepélyes keretek között tartotta meg kibocsátó ünnepségét a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság július 11-én. A vármegyében négy tűzoltó kezdte meg a szolgálatot, őket a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői körében Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, igazgató köszöntötte július 12-én.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság épülete előtt tartott ünnepségen elsőként százkilenc tűzoltó tett esküt, amelynek szövegét Szépligeti Mátyás, Vas vármegyei hallgató mondta elő. Ezt követően dr. Bolcsik Zoltán, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára köszöntötte a megjelenteket. A végzett hallgatók tapasztalatait, érzéseit Dudás János tűzoltó őrmester tolmácsolta. Ezt követően elismeréseket vehettek át a legkiválóbbak. Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató a tűzoltó szakképzésben nyújtott tanulmányi eredménye és közösségi munkája elismeréseként főigazgatói tárgyjutalomban részesítette Szépligeti Mátyást. Az elismeréseket az államtitkár és a főigazgató nyújtotta át a tűzoltóknak. A hagyományokat követve az ünnepségen a kegyelet koszorúját is elhelyezték a tűzoltók a katasztrófavédelem és jogelőd szervezetei Hősi Halottainak emlékművénél. A rendezvény végén dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató köszöntötte az esküt tett tűzoltókat. A főigazgató gratulált az elvégzett munkákhoz, a tanulmányok befejezéséhez, méltatta választásukat, amely az egyik legszebb hivatáshoz vezette őket, és további szakmai sikereket kívánt az újonc tűzoltóknak. 

A frissen végzett Vas vármegyei tűzoltókat vezetői körben Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója fogadta. A parancsok átadását követően a dandártábornok köszöntötte a tiszthelyetteseket. Gratulált a képzés abszolválásához, és meghatározta az elkövetkező időszakra vonatkozó elvárásokat. Fő feladatként hangsúlyozta a tanulást, az elméletben tanultak gyakorlatba történő átültetését. Kiemelte, hogy járjanak nyitott szemmel, figyeljenek és tanuljanak a tapasztalt kollégáktól, illetve hangsúlyozta, hogy ne legyenek restek segítséget kérni társaiktól, mentoraiktól, a katasztrófavédelmi kirendeltségek, valamint az igazgatóság vezetőitől sem.  Az igazgatói köszöntőt követően a vezetők is bemutatkoztak a tiszthelyetteseknek. 

Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kinevezte tűzoltó őrmesterré Szépligeti Mátyást, és egyben kinevezte a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományába beosztott tűzoltónak. Tűzoltó őrmesterként szolgál ezentúl Nagy Dániel, Jakab Noel és Jugovics Dániel, akiket a dandártábornok a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományába nevezett ki beosztott tűzoltónak. 

Gratulálunk a kinevezésekhez!

Fotó: Szőke Péter BM OKF, Balogh Eszter tű. főhadnagy/Vas VMKI