Hétvégi események Vas vármegyében

2024. július 22. 11:15

A Vas vármegyei tűzoltókat kilenc műszaki mentéshez riasztották az elmúlt hétvégén.

Utoléréses balesetben ütközött össze pénteken reggel két személyautó Sárváron, az Ikervári utcában. Az ütközést követően az egyik autó az árokban állt meg és az oldalára borult. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt. 

Húsz méter magas fa egyik ága letört és akadályozta a forgalmat pénteken délután Szombathelyen, a Thököly Imre utcában. A város hivatásos tűzoltói az ágat kézi erővel eltávolították, majd kéziszerszámokkal az utat letakarították. 

Fa dőlt ki pénteken délután a Kőszeget Velemmel összekötő hegyi úton. A város önkormányzati tűzoltói motoros láncfűrésszel a nyolc méter magas fát feldarabolták és a közútról eltávolították. 

Akác veszélyeztette a forgalmat szombaton délután Sitke közelében. A sárvári hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel akadályozták meg, hogy a fa az útra boruljon. Feldarabolták, majd eltávolították a közlekedésre veszélyt jelentő fát. 

Ráfutásos balesetben karambolozott két személyautó szombaton délután a 84-es főúton Káldnál. A sárvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt. 

Faág esett szombaton délután a vasúti felsővezetékre Nagyrákoson. A szentgotthárdi hivatásos és az őriszentpéteri önkéntes tűzoltók az áramtalanítást követően a vasúti szakemberekkel együttműködésben a faágat a felsővezetékről eltávolították. A műszaki mentés idején az utasokat az érintett szakaszon pótlóbuszok szállították. 

Gázvezeték meghibásodása miatt szivárgott a gáz szombaton este Jánosházán, az Árpád utcában. A sárvári hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig a helyszínt egy vízsugárral biztosították. 

Elhagyta az utat, az árokba hajtott és az oldalán állt meg szombaton este egy személyautó Ják és Újperint közötti úton. A baleset következtében az autó sofőrje beszorult a roncsba. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett először az autót stabilizálták, hogy az ne tudjon eldőlni. Az egység a beszorult sofőr mentéséhez több, speciális műszaki mentő eszközt használt. Többek között nyomatóhengert, feszítővágót, emelőpárnát és orrfűrészt. A sofőrt a tűzoltók a mentőkkel közösen kiemelték és mentőautóba helyezték. Az egység ezt követően áramtalanította a személyautót. 

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő tegnap délután egy szombathelyi lakásban is, a Galamb utcában. A város hivatásos tűzoltói méréseket végeztek az ingatlanban, mérőműszereik az átfolyós vízmelegítő közelében kimutatták a szén-monoxid jelenlétét. Az egység a helyszínre kérte a gázszolgáltató szakembereit.