Tűzesethez, balesethez és szén-monoxid-érzékelő riasztásához is vonultak

2024. szeptember 30. 12:13

Egy tűzesethez és négy műszaki mentéshez riasztották a Vas vármegyei tűzoltókat szeptember utolsó hétvégéjén.

Száraz aljnövényzet égett pénteken délután Celldömölkön, a Ság hegyen. A város önkormányzati tűzoltói vízsugárral és kéziszerszámokkal először a tűz továbbterjedését megakadályozták és eloltották a lángokat. 

Letért az útról és árokba hajtott szombaton délután egy személyautó a 84-es főúton Gércénél. A sárvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót. 

Félfrontálisan ütközött össze szombaton este két személyautó a 86-os főúton Balogunyomnál. A karambolt követően az egyik autó az árokba hajtott, a másik a fél útpályát elfoglalta. A körmendi hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautókat és megszüntették a forgalmi akadályt. 

A nem megfelelő szellőzés miatt jelzett be vasárnap délután egy szén-monoxid-érzékelő egy lakásban Szombathelyen, a Brenner Tóbiás körúton. A jelzést követően a lakók segítséget kértek. A város hivatásos tűzoltói méréseket végeztek az ingatlanban és a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakembereit. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Konyhában lévő gázkonvektornál tapasztalt szivárgást tegnap este egy család Szombathelyen, a Liszt Ferenc utcában lévő lakásukban. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt a lakók szellőztetni kezdtek. Az egység méréseket végzett az ingatlanban és a helyszínre kérte a gázszolgáltató szakembereit.