Utoléréses baleset, fakidőlések és pincetűz csütörtökön

2024. október 11. 10:01

Fakidőlésekhez, egy Körmend határában történt balesethez és egy szelestei pincetűzhöz kaptak riasztást tegnap a Vas vármegyei tűzoltók.

Háromszor vonultak kidőlt fa miatt a Vas vármegyei tűzoltók tegnap. Csepreg közelében négy elszáradt akác veszélyeztette a közút forgalmát, Szarvaskendnél tíz méter magas fenyő dőlt az útra, Bögöténél egy tízméteres akác borult a közútra. A kárhelyeken a körmendi hivatásos, csepregi önkormányzati és hosszúperesztegi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrészt használtak a fák feldarabolásához és eltávolították azokat a közútról. 

Utoléréses balesetben ütközött össze tegnap este két személyautó a 86-os főúton, Körmendnél. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt. 

Családi ház pincéjében keletkezett tűz tegnap este Szelestén, a Berzsenyi Dániel utcában. A sárvári hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók eloltották a tüzet. Az egység hőkamerával átvizsgálta a pincét, de lángok és izzó részek már nem voltak. A tűzoltók a lakó figyelmét felhívták, hogy a kazánt csak azt követően használják, hogy azt szakember már átnézte.   

Fotó: Körmend HTP