SAJTÓMEGHÍVÓ

2019. május 27. 09:53

Aratási konferenciára

A mezőgazdaságban is kiemelten fontos a tűzmegelőzés, hiszen a betakarítás időszakában jellemzően száraz és meleg az időjárás, ilyenkor nagyobb az esély arra, hogy egy autóból vagy vonatból kidobott cigarettacsikk több hektáros tüzet okozzon. A mezőgazdasági gépek használata és karbantartásuk elmaradása szintén gyakran okoz problémát. A huzamosabb időn át történő használat során éghető anyagok rakódnak le a forgó alkatrészeken, amelyek egy szikra vagy a magas hő hatására meggyulladhatnak. A gépekből kipattanó szikrák már önmagukban is nagy veszélyt jelentenek a száraz növényzetre, de a csöpögő folyadékokkal együtt szinte biztosan tüzet okoznak.

 

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtónyilvános konferenciát szervez a betakarítási munkálatokkal összefüggő tűzesetek megelőzése érdekében.

 

A rendezvény helyszíne: Körmend, Dr. Batthyány-Strattmann László Kastély Színházterem (9900 Körmend, Dr. Batthyány-Strattmann László u. 5.)

 

A rendezvény időpontja: 2019. május 30. 9:30

 

A rendezvényekre a szerkesztőségük munkatársát ezúton nagy tisztelettel meghívom, egyben kérem, hogy az eseményről a lakosságot tájékoztatni szíveskedjen!

 

Szombathely, 2019. május 27.

 

Tisztelettel:

 

                                                                            Balogh Eszter tű. főtörzsőrmester

                                                                                              mb. szóvivő