SAJTÓMEGHÍVÓ

2022. május 26. 15:25

VII. Vas Megyei Tűzoltó Találkozó és Vas Megyei Menőcsoportok V. Vas Megyei Szakmai Versenye (május 28.) Nyitott szertárkapuk (május 29.)

Tájékoztatom, hogy a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2022. május 28-án, immáron hetedik alkalommal rendezi meg a Vas Megyei Tűzoltó Találkozót. A rendezvény keretében közel félszáz tűzoltógépjármű és több száz Vas megyei tűzoltó sorakozik fel Bükfürdőn. 

A rendezvény 9.00 órakor veszi kezdetét. A köszöntő beszédeket követően az összetartozás jelképekén egy szökőkúttá átalakított földfeletti tűzcsap beüzemelése történik meg, amelyen pontosan annyi lyukon keresztül távozik majd a víz, amennyi tűzoltó szervezet képviselteti magát a rendezvényen. 10.00 órától gyakorlati bemutatók, kistűzoltó avatás, olajtűz bemutató kezdődnek és egy virtuális valóság szemüveget is felpróbálhatnak az érdeklődők. A gyermekeknek lehetősége nyílik arra, hogy a Termál körúton egy kört menjenek tűzoltó autóval az egyházasrádóci és a hosszúperesztegi önkéntes tűzoltók jóvoltából. A programokkal párhuzamosan Vas Megyei Mentőcsoportok V. Vas Megyei Szakmai Versenyére is sor kerül. A rendezvény végén a tűzoltó gépjárművek elvonulnak a parkolóból. Ezt követően 16.00 órakor a 100 Folk Celsius ad koncertet. Az esemény keretében véradásra is lehetőség nyílik a 10.00 órától 13.00 óráig.

A rendezvény időpontja: 2022. május 28. 9.00 óra

Helyszíne: Bükfürdő P3-as parkoló

Tájékoztatom, hogy a katasztrófavédelem 2022. május 29-én gyermeknap alkalmából országos katasztrófavédelmi gyermeknapot tart. A rendezvényhez a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is csatlakozik, és kedveskedik a kicsiknek azzal, hogy ezen a napon családjaikkal közösen bepillanthatnak a tűzoltók életébe, hiszen a megye több tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete is nyitott szertárkapukkal várja a tűzoltói hivatás vagy a tűzoltójárművek iránt érdeklődőket. Az érdeklődők május 29-én délelőtt kilenc órától egészen délután kettő óráig tekinthetik meg a tűzoltó-parancsnokságok és önkéntes tűzoltó egyesületek laktanyáit, szertárait és speciális járműveit. A sajtó munkatársait 10.00 órakor várom a szombathelyi laktanyában. Ekkor van lehetőség sajtónyilatkozatok kérésére is. 

A rendezvény időpontja: 2022. május 29. 10.00

Helyszíne: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság (9700 Szombathely, Ady Endre tér 1.)

 

Az eseményre Önt és szerkesztőségük munkatársait ezúton tisztelettel meghívom, egyben kérem, hogy arról a lakosságot tájékoztatni szíveskedjenek!

 

További információért Balogh Eszter tűzoltó főhadnagy, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hívható a +36204542820-as számon.

                                                                                  

 

Szombathely, 2022. május 26.

           Tisztelettel:

                                                                                  Balogh Eszter tű. főhadnagy

                                                                                                     szóvivő