SAJTÓMEGHÍVÓ

2023. május 30. 15:58

VIII. Vas Vármegyei Tűzoltó Találkozó

 

Tisztelt Címzett!

Tájékoztatom, hogy a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2023. június 03-án, immáron nyolcadik alkalommal rendezi meg a Vas Vármegyei Tűzoltó Találkozót. A rendezvény keretében közel félszáz tűzoltógépjármű és több száz Vas vármegyei tűzoltó sorakozik fel a körmendi Batthyány-Strattmann Kastély parkjában.  

A rendezvény 9.00 órakor ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét, amelyet a Körmendi Fúvószenekar térzenéje előz meg. A megnyitó keretében Szent Flórián szobor avatására is sor kerül. A találkozó egyik állandó programeleme, amikor a tűzoltók összetartozásukat kinyilvánítják. Volt olyan év, hogy a tűzoltók által szerelt vízsugarak találkoztak a magasban, közösen ültettek fát, vagy időkapszulát helyeztek el a szombathelyi Fő téren. Arra is volt példa, hogy lakatokat helyeztek el bontóbaltán, vagy B-C áttétkapcsokat szereltek. A tavalyi évben egy földfeletti tűzcsapot alakítottak szökőkúttá jelképezte összetartozásukat. Az idei évben a vármegyét szimbolizáló fa táblára helyezik el az általuk képviselt település tűzoltóságának nevét. Az ünnepséget követően egy színes játszótérré alakul a kastélypark, ahol amellett, hogy meg lehet tekinteni az összes felsorakozott gépjárművet, a rendezvényre látogatóknak tűzoltási, roncsvágási bemutatókkal, virtuális valóság szemüveggel, olajtűz-oltási, kutyás bemutatóval készülnek a rendezők. A jelenlévők egy zenés újraélesztési maratonra is becsatlakozhatnak, míg lehetőség nyílik a Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum négy előre meghirdetett időpontban történő tárlatvezetéssel egybekötött látogatására is. Az eseményt a hagyományokhoz híven a tűzoltó gépjárművek elvonulása zárja 14.00 órakor. 

A rendezvény időpontja: 2023. június 03. 9.00 óra

Helyszíne: Körmend, Batthyány-Strattmann Kastély parkja

Az eseményre Önt és szerkesztőségük munkatársait ezúton tisztelettel meghívom, egyben kérem, hogy arról a lakosságot tájékoztatni szíveskedjenek!

További információért Balogh Eszter tűzoltó főhadnagy, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hívható a +36204542820-as számon.

 Szombathely, 2023. május 30.

 

 

            Tisztelettel:

 

                                                                                  Balogh Eszter tű. főhadnagy

                                                                                                     szóvivő