SAJTÓMEGHÍVÓ

2023. október 13. 11:29

A Szombathelyi tűzoltóság megalakulásának 150. évfordulója alkalmából tartandó ünnepségre

Tisztelt Címzett!

Tájékoztatom, hogy a Szombathelyi tűzoltóság megalakulása 150. évfordulója alkalmából a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltséggel és a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksággal közösen ünnepi állománygyűlést tart, amelyre 2023. október 21-én kerül sor. 

Az ünnepség a Sarlós Boldogasszony-Székesegyházban, Dr. Székely János megyéspüspök celebrálásával egy ünnepi szentmisével veszi kezdetét, amelyet megelőzően Lendvai Rezső ny. mentőtiszt történeti áttekintést nyújt a tűzoltóság történelméből. A szentmisét követően az ünneplők menetben, Szombathely Város Fúvószenekara képviseletében vonulnak át az Agora Savaria Filmszínházba, az állománygyűlés helyszínére. Az állománygyűlésen az ünneplőket Kovács Balázs tűzoltó alezredes, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltósági főfelügyelője és Dr. Nemény András, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere köszönti. A beszédeket zászlószalag adományozása követi, majd elismerések átadására kerül sor. 

A rendezvény időpontja: 2023. október 21. 09.00 óra

 

Az eseményre Önt és szerkesztőségük munkatársait ezúton tisztelettel meghívom, egyben kérem, hogy arról a lakosságot tájékoztatni szíveskedjenek!

 

További információért Balogh Eszter tűzoltó főhadnagy, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hívható a +36204542820-as számon.                                                                               

Szombathely, 2023. október 13.

            Tisztelettel:

 

                                                                                  Balogh Eszter tű. főhadnagy

                                                                                                     szóvivő