Május 29-én megnyílnak a tűzoltólaktanyák

2022. május 20. 13:30

Minden gyermek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a katasztrófavédelemnél ismét a kicsikről szól, megnyílnak előttük a tűzoltóságok kapui.

A nyitott szertárkapukat megelőzően a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság már május 28-án igazi gyermeknapi programokkal várja azokat, akik kilátogatnak a Bükfürdőn megrendezésre kerülő VII. Vas Megyei Tűzoltó Találkozóra és a megyei mentőcsoportok versenyére. A rendezvényen közel ötszáz tűzoltó, csaknem ötven tűzoltógépjárművel vesz részt. Amellett, hogy a kilátogatók megismerkedhetnek a tűzoltó gépjárművekkel, tanulhatnak a tűzoltók munkájáról, bemutatók részesei lehetnek, kistűzoltóvá is válhatnak, de a rendezvény zárásával egy koncerten is szórakozhatnak. A programról bővebben itt olvashat: 

https://vas.katasztrofavedelem.hu/25692/hirek/264077/bukon-gyulnek-ossze-a-tuzoltok-majus-28-an

Az ország 373 pontján azonban május 29-én várják a tűzoltók a gyermekeket, szüleiket és kísérőiket. Vas megyében ezen a napon 3 hivatásos tűzoltóság mellett 2 önkormányzati tűzoltóság és 3 önkéntes tűzoltó egyesület is fogadja a tűzoltók munkája iránt érdeklődő kicsiket. Az elmúlt években a járvány miatt nem tudtuk fogadni a gyerkőcöket a laktanyákban, azonban most újra megismerkedhetnek a tűzoltók izgalmas életével. A nap folyamán a tűzoltók több próbariasztást is tartanak, így az emeletről lecsúszó tűzoltókkal és szirénázó tűzoltóautókkal egyaránt találkozhatnak az érdeklődők. Az tűzoltólaktanyák ingyenesen, mindenféle előzetes regisztráció nélkül látogathatóak 10 órától egészen 16 óráig.

Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságok listája:

Sárvár Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

9600 Sárvár Batthyány u. 65.

Szombathely Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

9700 Szombathely, Ady tér 1.

Körmend Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

9900 Körmend Körmend, Hunyadi u. 45/A.

Önkormányzati Tűzoltóparancsnokságok listája: 

Celldömölki Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság

9500 Celldömölk, Koptik Odó utca 8.

Répcelaki Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság

9653 Répcelak, Bartók Bla u. 38.

Önkéntes Tűzoltó Egyesületek listája:

Önkéntes Tűzoltó Egyesület Őriszentpéter

9941 Őriszentpéter, Alszer 47.

Alsószölnök Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete 

9983 Alsószölnök, Fő u. 32.

Önkéntes Tűzoltó Egyesület Bajánsenye

9944 Bajánsenye, Vörösmarty u. 13/A

 

Fotó: Egyed László tű. alezredes/Szombathely KvK