Szállodai szobában égett a villamos szekrény

2023. január 16. 11:13

Szombathelyen autótűzhöz, Bükön hotel szobájában, míg Zalaerdődön egy vendéglátóipari létesítményben keletkezett tűzhöz riasztották a tűzoltókat a hétvégén. 

Kisteherautó motortere égett egy szombathelyi parkolóban a Thököly Imre utcában pénteken délelőtt. A szombathelyi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig az ott tartózkodók a tűz oltását egy porral oltó tűzoltó készülék segítségével megkezdték. A tűzoltók áramtalanították a járművet, valamint egy vízsugárral eloltották a lángokat. A tűz a jármű többi részére nem terjedt át, a raktér üres volt. 

Villamos szekrényben keletkezett tűz egy büki hotel harmadik emeleti szobájában szombaton hajnalban. A tűz észlelésekor a kiürítési tervnek megfelelően a szállodát 216 vendég hagyta el. A szombathelyi hivatásos és a csepregi önkormányzati, valamint a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltói érkeztek a helyszínre. Az egységek a szobában keletkezett tüzet egy porral oltó tűzoltó készülék segítségével eloltották. A tűzoltók az oltást követően a gipszkarton falat megbontották, hőkamerával átvizsgálták, valamint átszellőztették a tűz által érintett szobát és a folyosót. A vendégek nem sokkal öt óra után visszatérhettek a szobákba. 

Egy vendéglátóipari létesítmény kiszolgálóterében lévő villamos kötődobozban keletkezett tűz Zalaerdődön, a József Attila utcában vasárnap este. A tűz a burkolatra és a tetőfödémre is átterjedt. A tűzoltók kiérkezése előtt az ott dolgozó áramtalanította az épületet, és egy porral oltó készülék segítségével körülhatárolta a tüzet. A vendéglátóipari egységben tartózkodók elhagyták az épületet. A sárvári hivatásos és a sümegi önkormányzati tűzoltók a födém megbontásával az izzó részeket és tüzet eloltották, valamint hőkamerával átvizsgálták a födémet.

Fotó: Németh Balázs/Csepreg ÖTP