Balesetekhez, ajtónyitáshoz és fakidőléshez is vonultak a hétvégén

2023. február 27. 12:22

Négy műszaki mentéshez riasztották a Vas vármegyei tűzoltókat az elmúlt hétvégén.

Trélert vontató személyautó csúszott meg, majd a vontatmánya és az azon lévő autó is felborult a 74-es számú főúton Vasvár közelében szombaton délután. A vasvári önkormányzati tűzoltók a forgalmi akadály megszüntetésében nyújtottak segítséget a baleset helyszínén. 

Műszaki hiba miatt megállt egy autó vasárnap reggel a 76-os főút szélén, Ozmánbük közelében. Ebbe a gépjárműbe hátulról belehajtott egy másik személykocsi. Az autók akadályozták a forgalmat. A körmendi hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsikat és megszüntették a forgalmi akadályt. 

Családi ház erkélyén rekedt egy édesanya, miközben kétéves gyermeke egyedül volt a lakásban vasárnap délután Szombathelyen, a Szőlős utcában. A városi hivatásos tűzoltók létra segítségével jutottak fel az erkélyre, majd hidraulikus eszközzel felnyitották az erkélyajtót, és beengedték a rémült szülőt az ingatlanba. Az eset során sem a gyermeknek, sem pedig édesanyjának nem esett bántódása.

Több öles, veszélyesen a közút felé megdőlt fa veszélyeztette a forgalmat Tömörd közelében, vasárnap délután. A csepregi önkormányzati tűzoltók két darab motoros láncfűrész segítségével a fákat feldarabolták, a közútról azokat eltávolították. 

Fotó: Körmend HTP