Teljesen kiégett egy személyautó Hegyfalunál

2023. február 27. 12:24

Négy tűzesetnél avatkoztak be az elmúlt napokban a Vas vármegyei tűzoltók.

Menet közben keletkezett tűz egy személyautó motorterében a 86-os főúton, Hegyfalu közelében szombaton délelőtt. Az autó sofőrje a füstöt tapasztalva félrehúzódott, ő és mindkét utasa elhagyták a járművet. A sárvári hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy arra járó porral oltó tűzoltó készülék segítségével a tűz oltását megkísérelte, ám nem járt sikerrel. Az egység egy vízsugárral a teljes terjedelmében lángoló autót eloltotta, valamint az oltást követően hőkamerával átvizsgálta azt.

Kandallóhoz kötött kéményben keletkezett tűz Gasztony településen a Szabadság utcában szombaton este. A körmendi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott lakók a kandallóból az égésterméket eltávolították. A tűzoltók hőkamerával a kémény teljes vonalát átvizsgálták, valamint a helyszínre kérték a kéményseprő szakembereket. 

Kéménytűzhöz riasztották a helyi hivatásos tűzoltókat Szombathelyre, a Kond vezér utcába vasárnap délelőtt. Mire az egységek a helyszínre értek, lángokat már nem találtak. A tűzoltók hőkamerával átvizsgálták a kémény teljes vonalát és a padlásteret is, további izzó részeket nem találtak. A tűzeset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Nyolcszáz négyzetméteren égett a száraz fű tegnap este Vaskeresztes közelében. A szombathelyi hivatásos, valamint a vaskeresztesi, nardai és felsőcsatári önkéntes tűzoltók több vízsugár és kéziszerszámok segítségével megakadályozták a tűz továbbterjedését és eloltották a lángokat.

Fotó: Sárvár HTP, Körmend HTP