Búzatarló égett Csipkereknél, hulladéktűz Szombathelyen

2023. augusztus 21. 10:24

Három tűzesetnél avatkoztak be a Vas vármegyei tűzoltók az elmúlt napokban.

Négy hektáron égett pénteken délelőtt a búzatarló Csipkerek közelében. A tűzeset helyszínére a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltóit, a sárvári, körmendi hivatásos és a vasvári önkormányzati, valamint a csehimindszenti önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek öt vízsugárral először a tűz továbbterjedését megakadályozták, majd kéziszerszámok segítségével eloltották a lángokat. A munkálatokat egy munkagép is segítette, ami körbetárcsázta a területet.

Családi ház villanyóraszekrényében keletkezett tűz szombaton délután a jánosházi Dankó utcában. A sárvári hivatásos, a helyi és a kamondi önkéntes tűzoltók egy porral oltó tűzoltó készülék segítségével a tüzet eloltották, majd a tűz továbbterjedésének ellenőrzése céljából a falat megbontották.

Ötven négyzetméteren égett tegnap délután a hulladék egy szombathelyi hulladéklerakó-udvarban, az Erdei iskola úton. A város hivatásos és önkéntes tűzoltói mellett a sárvári hivatásos és a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat egysége vízsugarakkal és kéziszerszámokkal akadályozták meg a lángok továbbterjedését és eloltották a lángokat. 

Fotó: Szabó Lajos tű. százados/Vas KMSZ