Hajszárító miatt keletkezett tűz egy balogunyomi családi házban

2023. október 19. 11:03

Tűzesetekből és műszaki mentésekből sem volt hiány szerdán Vas vármegyében. A tűzoltókat balesethez, háztűzhöz, villanyóraszekrény tűzesetéhez és kéménytűzhöz is riasztották.

Árokba borult egy személyautó tegnap reggel miután elhagyta a főutat Oszkó közelében. Az ütközést követően az autó utasa a járművet önerőből nem tudta elhagyni. A körmendi hivatásos és a vasvári önkormányzati az autó beszorult ajtaját kézi erővel kinyitották, valamint megszüntették a forgalmi akadályt. 

Hajszárító miatt keletkezett tűz tegnap reggel egy balogunyomi családi ház szobájában, a Zrínyi Ilona utcában. A tűz észlelésekor a lakó az ingatlant elhagyta. A szombathelyi hivatásos, jáki önkéntes és a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltói a lángok továbbterjedését megakadályozták és eloltották a tüzet. A lakásban lévő nagy füst eltávolítása érdekében az egységek egy nagyteljesítményű ventilátort telepítettek. Az oltást követően hőkamerával vizsgálták át a padlásteret, amelyre a lángok nem terjedtek át. 

Lakás közlekedőjében lévő biztosítéktábla égett tegnap reggel egy szombathelyi társasháznál, a Deák Ferenc utcában. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezésekor lángok már nem voltak. Az egység az áramtalanítást követően hőkamerával átvizsgálta a biztosítéktáblát és annak környezetét, valamint megbontotta a fa burkolatot. 

Családi ház kéményében lerakódott kátrány égett tegnap este a nemeskocsi Petőfi utcában. A celldömölki önkormányzati tűzoltók kiérkezésekor a kéményből lángok csaptak ki. Az egység a tetőre feljutott, egy porral oltó tűzoltó készülékkel a tisztítónyíláson keresztül a kéményben lévő lángokat elfojtotta. A tűzoltók az éghető anyagot eltávolították a kazánból, valamint hőkamerával átvizsgálták a kémény teljes vonalát és a tetőszerkezetet. A tűzeset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.  

Fotó: Vas KMSZ