Egymást követték a balesetek karácsonykor

2023. december 27. 11:12

Hat balesethez riasztották a Vas vármegyei tűzoltókat december 22. és december 26. között.

Két személyautó ütközött össze december 22-én Szombathely és Nárai között. A karambolt követően mindkét autó az árokban állt meg. A szombathelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat és megszüntették a forgalmi akadályt. 

Átereszbe csúszott egy személyautó december 23-án reggel Répcelak közelében. A város önkormányzati tűzoltói a járművet először rögzítették, majd megszüntették a forgalmi akadályt. 

Frontálisan ütközött össze december 23-án délután két személyautó a 86-os főúton Körmendnél. A baleset következtében négyen az autóroncsokba szorultak. A körmendi és a szentgotthárdi hivatásos tűzoltók és a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltói két feszítő-vágóval a műszaki mentést megosztva, a beszorult embereket kiemelték és átadták a mentőknek. Az egységek továbbá áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt. 

A cserépkályhából áramlott vissza a füst a lakótérbe december 24-én délután a gyöngyösfalui, Petőfi Sándor utcai családi házban. A szombathelyi hivatásos és a kőszegszerdahelyi önkéntes tűzoltók az épületet átszellőztették, a cserépkályha környezetét hőkamerával megvizsgálták. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Elhagyta az utat és az erdősávba hajtott tegnap reggel egy személyautó a 8-as főúton Jánosházánál. A sárvári hivatásos és a jánosházi önkéntes tűzoltók áramtalanították a személyautót. 

Szarvasbikát gázolt egy személyautó tegnap délután a 8-as főúton Csipkereknél. A vasvári önkormányzati tűzoltók felitatták az ütközés következtében az úttestre folyt hűtőfolyadékot. 

Út melletti rézsűbe csúszott, majd egy fának csapódott tegnap délután egy személyautó a 86-os főúton Répcelaknál. A város önkormányzati tűzoltói áramtalanították a személyautót és megszüntették a forgalmi akadályt.

Fotó: Szuhogyi Szabolcs tű.főtörzszászlós/Sárvár HTP, Kőszegszerdahely ÖTPE, Iszak Gábor tű. főhadnagy/Szombathely HTP, Répcelak ÖTP