Ismét tragédiát előzött meg a szén-monoxid-érzékelő készülék

2024. február 09. 12:02

Balesethez is riasztották a szombathelyi hivatásos tűzoltókat, és a szén-monoxid-érzékélő jelzésére is vonultak az egységek a tegnapi napon.

Ják közelében, a 87-es számú főúton haladt egy személygépjármű tegnap délelőtt, amikor a sofőr elvesztette az uralmát a jármű felett, a kocsi elhagyta az útpályát, az út menti szántóföldre hajtott, majd felborult és ott tetejére borulva állt meg. A szombathelyi hivatásos és a jáki önkéntes tűzoltókat riasztották a műszaki mentéshez, akik kerekeire állították, majd áramtalanították az autót. A járműben csak a sofőr tartózkodott a baleset idején, őt a mentők kivizsgálásra kórházba szállították. 

Ezúttal Szombathelyen, egy Welther Károly utcai ingatlanban szólalt meg a veszélyt jelző szerkezet. A lakók, annak ellenére, hogy nem panaszkodtak rosszullétre, komolyan vették a jelzést és értesítették a tűzoltókat. A szombathelyi hivatásos tűzoltók mérőműszerei kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét, amit a rekonstruálás során a gázszolgáltató szakembereinek mérései is megerősítettek. A szakemberek mind a fürdőszobai átfolyós vízmelegítőt, mind pedig a gázkazánt leválasztották a hálózatról, illetve megtiltották azok használatát. Az ingatlanban lakó három felnőtt egyéb módon meg tudta oldani a fűtést, illetve a vízmelegítést, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Fotó: Fotó: Németh Balázs tű. őrm., Szombathely HTP