Találkoztak a vármegyeszékhely egykori tűzoltói

2024. február 20. 13:06

Nyugdíjas találkozón látták viszont egymást az egykori kollégák a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon február 16-án.

A találkozón a nyugdíjas tűzoltókat Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Kovács Balázs tűzoltó alezredes, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és Bognár András tűzoltó őrnagy, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka köszöntötte. Az igazgató tájékoztatta a résztvevőket az elmúlt évben jelentkező feladatokról és 2023. év kiemelt eseményeiről, tűzoltói beavatkozásairól. Kitért a nemzetközi kapcsolatok kialakításának, ápolásának jelentőségére, az önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek támogatására, valamint ismertette a tavalyi vonulási statisztikai adatokat is. Szólt az igazgatóság idei évi célkitűzéseiről és törekvéseiről. Különös figyelmet szentelt a beavatkozó állomány felkészítését segítő nagyszabású vármegyei és országos gyakorlatok, versenyek, illetve a preventív jellegű kampányok bemutatására.

A tájékoztató után a résztvevők egyperces néma csenddel tisztelegtek azon kollégáik előtt, akik már nem vehettek részt a rendezvényen. Ezután a tűzoltólaktanya udvarán megtekintették a tavaly decemberben átadásra került új Heros AquaMan 4000 tűzoltógépjárművet. Valamint megtekintették az elektromos autók tüzének oltásában nagy segítségre szolgáló e-oltólándzsát is.

 A találkozó további részében a nyugdíjasok egy vacsora mellett emlékeztek vissza a közösen töltött szolgálati évekre és idézték fel azokat a káreseményeket, amelyek máig megelevenednek emlékeikben. 

Fotó: Szombathely KvK