Négy tűzeset az elmúlt napokban

2024. április 02. 12:17

Melléképület, kazánház, száraz fű és fanyesedék lángjaival is meg kellett küzdeniük a Vas vármegyei tűzoltóknak a hosszúhétvégén.

Kisgépek és kéziszerszámok tárolására használt, ötven négyzetméteres melléképület egyik fele égett csütörtökön este Náraiban, az Árpád utcában. A szombathelyi hivatásos és önkéntes, valamint a jáki önkéntes és a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltóit riasztották a helyszínre. Az egységek a melléképületből három darab propán-bután gázpalackot kihoztak, amelyeket nem ért hőhatás. A tűzoltók több oldalról oltották a lángokat, a tűzoltást követően megbontották az épület tetőszerkezetét, ami a tűzben teljesen megsemmisült. 

Vezetékek és berendezési tárgyak égtek egy ivánci, Kossuth Lajos utcai családi ház kazánházában pénteken este. A körmendi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók vízsugárral a tüzet körülhatárolták és eloltották a lángokat. 

Két hektáron égett a száraz fű szombaton délután a 87-es főút mellett Gencsapátinál. A szombathelyi hivatásos vízsugarakkal és kéziszerszámok segítségével a tűz továbbterjedését megakadályozták és eloltották a lángokat. 

Fanyesedék égett vasárnap délután egy vasvári családi ház kertjében, az Akáczfa utcában. A város önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották.