Balesetek, fakidőlés és vízvezeték sérülés adta a tűzoltói feladatokat hétvégén

2024. április 22. 14:23

Öt műszaki mentéshez riasztották a Vas vármegyei tűzoltókat az elmúlt napokban.

Két személyautó ütközött össze pénteken délután az M86-os főúton, Vép közelében. A karambolt követően az egyik autó az árokban állt meg. A szombathelyi hivatásos tűzoltók az árokban lévő járművet áramtalanították és megszüntették a forgalmi akadályt. 

Tizenkét méter magas fa dőlt ki, amit egy másik tartott szombaton délután a szombathelyi Márton Áron utca egyik családi házának udvarában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel a fát feldarabolták és az udvarról eltávolították. 

Megsérült a főnyomó vízvezeték, amelynek következtében a házak előtt lévő árkokat elárasztotta a víz tegnap reggel a táplánszentkereszti Hunyadi utcában. A víz a lakóházakat veszélyeztette. A szombathelyi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók szivattyúk segítségével a vizet a patakba átemelték.

Menet közben tört ki tegnap reggel egy személyautó kereke a vasvári Március 15. térnél. A város önkormányzati tűzoltói megszüntették a forgalmi akadályt. 

Ráfutásos balesetben ütközött össze tegnap délelőtt három személyautó az M86-os főúton, Szombathelynél. A szombathelyi hivatásos tűzoltók megvizsgálták a járműveket és azok környezetét, az egység a forgalmi akadályt szüntette meg. 

Fotó: Táplánszentkereszt ÖTE