Kinyíltak a szertárkapuk gyermeknapon

2024. május 26. 18:55

Gyermekkorában ki nem szeretett volna tűzoltó lenni? Úgy tűnik Vas vármegyében is így van egynéhány családban, ugyanis több százan látogattak el május utolsó vasárnapján a Nyitott szertárkapuk elnevezésű programra a tűzoltóságokra vármegyeszerte.

Az elmúlt évek gyakorlataihoz hasonlóan az idei gyermeknapon, május 26-án is megnyílt a lehetőség, hogy kicsik és nagyok szüleikkel együtt tegyenek látogatást a Vas vármegyei hivatásos, önkormányzati és a programban résztvevő önkéntes tűzoltó egyesületek szertáraiba. A gyermeknap a laktanyákban délelőtt tíz órakor vette kezdetét és egészen délután négy óráig tartott. Ez idő alatt több száz kíváncsi és reményekkel teli kis tűzoltó fordult meg a laktanyákban, akiknek egy nem titkolt célja volt, hogy minél több élményt szerezzenek a látogatás alkalmával. Nem is távoztak élmények nélkül, erről pedig az őket fogadó tűzoltók gondoskodtak. Próbariasztásokkal, laktanya körbevezetésekkel várták a családokat. A szombathelyi tűzoltóságon kibővített programmal készültek a szervezők, itt aszfaltrajzolás, arcfestés, kirakó, tűzoltó twister, fotófal, vízsugárral célba lövés is várta a gyermekeket. A tavalyi év egyik kedvelt programja sem hiányozhatott, ami a kötélhúzás volt. A bátor szülők a tűzoltókkal szemben mutathatták be erejüket és bátorságukat. 

A rendezvény az idei évben is elérte célját, ugyanis megannyi boldog arc és csillogó szempár hagyta el a laktanyák épületeit május utolsó vasárnapján. 

Fotó: Balogh Eszter tű.főhadnagy./Vas VMKI, Körmend HTP, Sárvár HTP, Hosszúpereszteg ÖTE, Vasvár ÖTP, Celldömölk ÖTP, Őriszentpéter ÖTE