Száraz aljnövényzet, tarló és sütőben felejtett étel égett

2024. július 15. 11:22

Három tűzesethez riasztották a Vas vármegyei tűzoltókat a hétvégén.

Kétszáz négyzetméteren égett pénteken délután a tarló a 87-es főút mellett, Lukácsháza közelében. A kőszegi önkormányzati, kőszegszerdahelyi és kőszegdoroszlói önkéntes tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal a tűz továbbterjedését megakadályozták és eloltották a lángokat. 

Száraz aljnövényzet égett tegnap délután egy családi ház udvarában Kenyeriben, az Arany utcában. A tűz a szomszédos területre is átterjedt. A sárvári hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal megakadályozták, hogy a lángok a családi házakra is átterjedjenek és eloltották a tüzet. 

Sütőben felejtett étel miatt keletkezett nagy füst tegnap este Szombathelyen, a Benedek Elek utca egyik társasházának lakásában. A város hivatásos és a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltói eltávolították a sütőből az ételt, megvizsgálták a konyhát, azonban tűz már nem volt. Az eset során a lakás és a lépcsőház füsttel telítődött, az egységek nagy teljesítményű ventilátorral szellőztették át a társasházat és az érintett lakást. 

Fotó: Lakatár Tamás/Kőszeg ÖTP, Mersich Miklós/Kőszegszerdahely ÖTPE