Viharkárok a hétvége mindhárom napján

2024. július 15. 11:34

A viharos erejű szél miatt kilenc kárhelyszínre riasztották a Vas vármegyei tűzoltókat a hétvégén.

Öles fa dőlt pénteken este egy kőszegi óvoda kerítésére a Schneller István utcában. A város önkormányzati tűzoltói a fát motoros láncfűrésszel feldarabolták. 

Letört egy faág és az alatta elhaladó autóra esett pénteken este Szombathelyen, a Kálvária utcában. A város hivatásos tűzoltói a faágat kézi erővel eltávolították. 

Hetik emeleti lakás ablakát rongálta meg a viharos erejű szél pénteken este Szombathelyen, a Rohonci úton. A város hivatásos tűzoltói az ablakot a helyére visszarakták. 

Erkély lemezborítását kezdte meg a szél pénteken este Kőszegen, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A város önkormányzati tűzoltói kéziszerszámok segítségével rögzítették a lemezborítást.

Egy kőszegi társasház kéményét döntötte le a szél pénteken este a Faludi Ferenc utcában. A város önkormányzati tűzoltói a törmeléket eltávolították a társasház tetejéről. 

Tíz méter magas lábon száradt fenyő dőlt ki pénteken este a kőszegi Lékai úton. A fát egy elektromos vezeték tartotta. A város önkormányzati tűzoltói a helyszínre kérték az áramszolgáltató szakembereit. Az áramtalanítást követően az egység motoros láncfűrésszel a fát feldarabolta. 

Nagyméretű faág jelentett veszélyt egy alatta lévő személyautóra szombaton délután a szombathelyi Kőrösi Csoma Sándor utcában. A város hivatásos tűzoltói a faágat kézi erővel eltávolították. 

Hat méteres fa dőlt szombaton este kerítésre Szombathelyen, a Szőllősi sétányon. A város hivatásos tűzoltói a fát motoros láncfűrésszel feldarabolták és a kerítésről eltávolították. 

Elszáradt fa dőlt az útra ma hajnalban Kőszegen, az Ólmodi úton. A város önkormányzati tűzoltói motoros láncfűrésszel feldarabolták a fát, és eltávolították a közútról. 

Fotó: Németh Balázs tű. őrmester/ Szombathely HTP