Második alkalommal találkoztak a hargitai tűzoltók

2024. október 16. 11:57

Második alkalommal Farkaslaka adott otthont a rendezvénynek, október 12-én.

Több száz Hargita, Maros és Kovászna megyei, valamint anyaországi önkéntes és hivatásos tűzoltó felvonulásával vette kezdetét a második tűzoltó találkozó, amelyet idén Farkaslakán, a Székely Napok keretében tartottak. A találkozó a tűzoltó autók felvonulását követően ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét, ahol köszöntötték az egybegyűlteket. A felszólalók közt volt Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Vármegye Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is, aki tolmácsolta a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának, valamint a Vas Vármegyei Közgyűlés elnökének köszöntőjét. A tábornok beszédében Szent Flórián erkölcsi értékeinek továbbörökítését, a hivatásos és önkéntes tűzoltók összetartozását, valamint a testvérmegyei kapcsolattartás fontosságát hangsúlyozta. A beszédeket követően összetartozásukat is kinyilvánították a tűzoltók. Az összetartozás jelképes megnyilvánulását követően elismerések átadása következett. A nap további részében szakmai bemutatókra, családi és gyermekprogramokra, főzőversenyre került sor, majd a vendéglátók zenei produkciókkal, koncertekkel szórakoztatták a résztvevőket. 

A találkozón a hivatásos katasztrófavédelmi szerv képviseletében egy négyfős Vas vármegyei delegáció - Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, igazgató, Kovács Balázs Zsolt tűzoltó alezredes, Dénes Károly tűzoltó alezredes, Dr. Csende Sándor Viktor tűzoltó alezredes kirendeltségvezetők-, míg a Vas Vármegyei Tűzoltó Szövetség részről háromfős delegáció – Kovács András elnök, Bozzai Lajos alelnök, Őri Tamás elnökségi tag is tiszteletüket tették a rendezvényen. 

A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton is elismerését fejezi ki Vas vármegye testvérmegyéjének, a Hargita megyei tűzoltó bajtársaknak a rendezvény sikeres lebonyolításához.

Fotó: Vas VMKI