Kémény, gépjármű és tetőtűz az elmúlt napokban

2020. március 23. 14:36

Hét tűzesethez kaptak riasztást a Vas megyei tűzoltó egységek pénteken, szombaton és vasárnap.

Száraz fű és cserjés égett egy hektáros területen Kétvölgy település közelében pénteken délután. A tűzesethez a körmendi, szentgotthárdi hivatásos, valamint a felsőszölnöki önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek közös erővel, két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével a tüzet körülhatárolták, majd eloltották. 

Pár négyzetméteren égett a hulladék Szombathelyen, a Körmendi úti garázssornál pénteken a kora esti órákban. A szombathelyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével rövid idő alatt eloltották a lángokat. 

Egy padlástéri húsz négyzetméteres helyiségben égtek a bútorok, könyvek, újságok egy csepregi családi házban, a Mátyás utcában szombaton délelőtt. A tűz a tetőszerkezetre is átterjedt. A tűzesethez a szombathelyi hivatásos és a csepregi önkormányzati tűzoltókat riasztották. Az egységek közös erővel, négy vízsugárral láttak neki a tűz megfékezésének. Az oltást követően hőkamerával átvizsgálták az épületet, a még izzó részeket kéziszerszámok segítségével eloltották. A tűzeset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Kémény belsejében lerakódott korom izzott Kétvölgyön, a Fő úton, szombaton délután. A körmendi és szentgotthárdi hivatásos tűzoltók a fűtőberendezésből a parazsat eltávolították. 

Állattartó telep végében lévő, hűtés és tárolás céljára használt hűtőkamion égett teljes terjedelmében Jákfán, a Kövesdi majorban szombaton este. A sárvári hivatásos tűzoltók két vízsugárral a tüzet eloltották. 

Garázsban tárolt személyautó gyulladt ki Ikerváron, a József Attila utcában szombaton az esti órákban. A tűzesetet észlelve a tulaj a gépjárművet az udvarra tolta. A sárvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót, majd egy vízsugár segítségével eloltották a lángokat. 

Vegyes tüzelésű kazánhoz kapcsolódó kéményben lerakódott korom égett Csepregen, a Rákóczi utcában szombaton este. A szombathelyi hivatásos és a csepregi önkormányzati tűzoltók vonultak a tűzeset helyszínére. Az egységek a kémény tisztítónyílását lezárták, valamint eltávolították az izzó részeket. A tűzoltók ezt követően hőkamerával átvizsgálták a kéményt további izzó részek után kutatva. 

Fotó: Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, Csepregi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság