Négy műszaki mentés a hétvégén

2020. június 29. 13:50

Balesethez, fakidőléshez és gázszivárgáshoz is riasztották a Vas megyei tűzoltókat az elmúlt hétvégén.

Tíz méter magasságban lévő ág veszélyeztette a parkoló autókat és a járókelőket Szombathelyen, a Bolyai János utcában pénteken délután. A szombathelyi hivatásos tűzoltók magasból mentő tűzoltó gépjármű segítségével a magasba feljutottak, majd motoros láncfűrész segítségével a faágat eltávolították. 

Munkagép vágott át egy száztíz milliméter vastagságú gázvezetéket Sé településen, a Móricz Zsigmond utcában pénteken délután. A szombathelyi hivatásos tűzoltók méréseket végeztek a helyszínen és a környező utcákban, valamint a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakembereket. A gázömlés közvetlen környezetében egy műhely volt, amelyben egy ember tartózkodott, őt a tűzoltók biztonságos helyre kísérték a munkálatok idejére. A tűzoltók húsz méter sugarú körben védősávot jelöltek ki és két vízsugárral biztosították a helyszínt. A gázszolgáltató az érintett gázszakaszt a rendszerből kizárta, ezzel a veszélyhelyzet megszűnt. 

Csónakázó tó hídjára dőlt egy öles faág Szombathelyen, szombaton délután. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a faágat motoros láncfűrész segítségével feldarabolták, majd eltávolították. 

Elhagyta a főutat, majd egy közeli szántóföldre csapódva állt meg egy személyautó Csepreg közelében szombaton délután. A csepregi önkormányzati tűzoltók vonultak a baleset helyszínére. Az egység áramtalanította a személyautót, valamint segítséget nyújtott a mentőknek a sérült hordágyra emelésében. A tűzoltók ezt követően az autót a szántóföldről kivontatták, majd segítséget nyújtottak az autómentőn való elhelyezésében. 

Fotó: Csepregi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság