Négy tűzesetnél avatkoztak be

2020. augusztus 10. 13:26

Több tűzesethez is kérték a Vas megyei tűzoltók segítségét az elmúlt napokban.

Porleválasztó berendezésben lévő por és porzsákok égtek egy szombathelyi forgácslap gyártó üzemben, a Zanati úton, pénteken a késő esti órákban. A szombathelyi, sárvári hivatásos tűzoltók vonultak a tűzeset helyszínére. Az egységek elsőként kívülről hűtötték a berendezést, öt vízsugárral, köztük egy létraszerre szerelt vízsugárral. Az oltással párhuzamosan a tűzoltók megbontották a berendezés burkolatát, hogy könnyebben hozzáférjenek az izzó részekhez. Az oltást követően az egységek hőkamerával átvizsgálták a területet, de további tüzet nem tapasztaltak. 

Munkagép gyulladt ki Olaszfa település közelében szombaton délután. A vasvári önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották. 

Három hektáron égett a tarló és szalmabálák Bérbaltaváron, szombaton délután. A zalaegerszegi hivatásos és a vasvári önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével a tűz továbbterjedését megakadályozták, majd eloltották a lángokat. 

Felrobbant egy villanyoszlopon lévő transzformátor, ami a körülötte lévő aljnövényzetet is meggyújtotta Petőmihályfán, a Vasvári Pál utcában vasárnap délután. A vasvári önkormányzati tűzoltók kéziszerszámok segítségével a tűz továbbterjedését megfékezték, majd eloltották a lángokat. 

Fotó: Egyed László tű. alezredes/Szombathely KvK, Vasvári Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság