Három tűzoltói beavatkozás kedden

2021. január 20. 15:48

Két műszaki mentéshez és egy tűzesethez riasztották a Vas megyei tűzoltó egységeket a tegnapi napon.

Huszonöt méter magas fa megdőlt és veszélyeztette a gyalogosforgalmat Körmenden, a Rákóczi utcában kedden reggel. A körmendi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a fát feldarabolták, majd eltávolították. 

Családi ház nappalijában lévő szén-monoxid érzékelő jelzett be Balogunyomban, a Rákóczi Ferenc utcában kedden az esti órákban. A szombathelyi hivatásos tűzoltók helyszínre érkezéséig a lakók az ablakokat kinyitották, az ingatlant elhagyták. Az egység megpróbálta rekonstruálni a jelzés előtti állapotot, bezárta az ablakokat,  majd méréseket végeztek. Mérőműszereik kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a ház levegőjében, majd a helyszínre kérték a kéményseprő szakembereket. 

Begyulladt a korom egy családi ház kéményében Nádasdon, a Táncsics úton kedden este. A füst visszaáramlott a lakóingatlanba. A helyszínre a zalaegerszegi és körmendi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek magasból mentő tűzoltó gépjárműre szerelt vízsugárral hűtötték a tetőt. Erre azért volt szükség, mert a kéményből kipattanó szikrák meggyújthatták volna a lakóház tetejét. A tűzoltók a kazánból az éghető anyagot eltávolították, valamint megbontották a faburkolatot. Ezt követően a tűzoltók nagy teljesítményű ventilátor segítségével átszellőztették az ingatlant, majd a helyszínre kérték a kéményseprő szakembereket. A tűzeset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Fotó: Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság