Faeltávolítás, vízszivattyúzás a hétvégén

2021. augusztus 02. 15:31

Hat műszaki mentéshez riasztották a Vas megyei tűzoltó egységeket a hétvégén.

Elhagyta az utat, majd többször megpördülve a szántóföldre csapódva a kerekein állt meg egy személyautó Beled közelében pénteken délután. A répcelaki önkormányzati tűzoltók áramtalanították a személyautót. 

Fenyőfába csapott a villám, ami annak következtében kettérepedt és a környező lakóépületeket veszélyeztette Őrimagyarósdon, a Petőfi Sándor úton, szombaton délután. A körmendi és a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók magasból mentő tűzoltó gépjármű segítségével a magasba feljutottak, majd motoros láncfűrész segítségével a fát feldarabolták.

Húsz méteres akácfa dőlt az útra Tömörd közelében vasárnap reggel. A fa az egész utat elzárta a forgalom elől. A csepregi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a fát feldarabolták, majd a közútról eltávolították. 

Csőtörés miatt telítődött fel a pince vízzel Táplánszentkereszten, a Rumi úton vasárnap reggel. A szombathelyi hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével a felgyülemlett vizet eltávolította. 

Letört egy öles ág, ami a forgalmat veszélyeztette Vasváron, a Járdányi Professzor úton vasárnap délután. A vasvári önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a faágat eltávolították, ezzel a veszélyt megszüntették. 

Úttestre dőlt egy fa Kalócfán, a Deák utcában vasárnap délután. A körmendi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrészt használtak fel a fa ágainak eltávolításához. 

 

Fotó: Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság