Balesetek, gázvezeték átvágás az elmúlt napon

2021. szeptember 23. 14:01

Három műszaki mentéshez riasztották a Vas megyei tűzoltókat a tegnapi napon és a hajnali órákban.

Elhagyta az úttestet, majd több jelzőlámpát kidöntve a szántóföldön állt meg egy rakomány nélküli kamion Vasszécsenyen, a Petőfi Sándor utcában szerdán reggel. A szombathelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A mentést kamionmentő hajtotta végre.

Munkálatok közben szakította át a gázvezetéket egy munkagép Szombathelyen, a Varasd utcában szerdán délelőtt. A vezetékszakadást észlelve a munkás a gépből kiszállt és biztonságos helyre ment. A szombathelyi hivatásos tűzoltók légzésvédelem mellett feszítő-vágó berendezés segítségével a szivárgást megszüntették, a munkagépet áramtalanították, majd a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakembereket. 

Elhagyta az úttestet, majd fának csapódva állt meg egy személyautó a 84-es főúton Kissomlyó közelében csütörtökön hajnalban. Az ütközés következtében a sofőr beszorult az autóroncsba. A sárvári hivatásos, jánosházi és egyházashetyei önkéntes tűzoltók vonultak a baleset helyszínére. Az egységek feszítő-vágó berendezést és orrfűrészt használtak, hogy az autóba beszorult emberhez hozzáférjenek, majd a mentőkkel közösen kiemelték és mentőautóba helyezték. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében le kellett zárni a forgalom elől. 

Fotó: Németh Gábor tű. főhadnagy/Szombathely HTP, Szuhogyi Szabolcs tű. főtörzszászlós/ Sárvár HTP